Samuel Levie gaat zich hard maken voor culinaire toekomst van Amsterdam.

 

Amsterdam, 1 oktober 2018 – Dit jaar lanceert Amsterdam Food Week: het event dat chefs, ondernemers, onderzoekers, voedselrecensenten, bestuurders en talenten samenbrengt in de buik van Mokum – Food Center Amsterdam. Hier wordt een week lang een verrassend programma gepresenteerd en met elkaar de culinaire basis voor de komende jaren gelegd. Vandaag was de aftrap en werd tevens de eerste Smaakburgemeester van de stad uitgeroepen. Samuel Levie is komend jaar ambassadeur van culinair Amsterdam.

 

Amsterdam Food Week staat voor het verbinden, verdiepen en versterken van de food scene, met als doel om Amsterdam samen naar een nog hoger culinair niveau te brengen. Met een gevarieerd programma aan masterclasses, talkshows en discussies worden expertises gedeeld en steekt culinair Amsterdam de koppen bij elkaar.

 

Eerste Smaakburgemeester van Amsterdam

 

Samuel Levie mag zich de eerste Smaakburgemeester van de metropool Amsterdam noemen. De wethouder van Kunst en Cultuur, Touria Meliani, heeft dit onthuld. Samuel is ondernemer en strijd voor duurzaamheid in de foodwereld. Bij worstmakerij Brandt & Levie, wordt alleen gewerkt met boeren die op een goede en duurzame manier varkens houden. Een ander initiatief dat Samuel heeft opgericht is Food Cabinet: een project- en campagnebureau voor voedsel en duurzaamheid. Dit jaar vertegenwoordigt hij culinair Amsterdam en zal hij nauw betrokken zijn bij initiatieven om Amsterdam op de culinaire wereldkaart te zetten. Samuel: ”Ik wil vooral een verbindende factor zijn voor de horeca. We kunnen nog heel veel van elkaar leren.”

 

Smaakmakersdiner

 

Zo’n 100 toonaangevende smaakmakers kwamen vanavond bijeen bij het Smaakmakersdiner in Food Center Amsterdam om de lancering van Amsterdam Food Week te vieren en de allereerste Smaakburgemeester te verwelkomen. Op het menu staan de smaken van de stad centraal. Verschillende eetculturen ontmoeten elkaar en vormen een harmonieus geheel. Zo is er onder andere authentieke Dim Sum vooraf, gevolgd door roti, Hollandse pot en Italiaanse panna cotta. De presentatie van de avond was in handen van culinair recensent Joel Broekaert, die stevige gesprekken aanging met chefs als Dennis Kuipers en de in Berlijn opererende Stijn Remi. Singer-songwriter Gerson Main zong de gasten toe met eigen liedjes over alle smaken en kleuren van de stad.

 

Programma Amsterdam Food Week

 

Het programma deze week behandelt alle actuele onderwerpen in onze food scene. Van innovatie, duurzaamheid en diversi­teit, tot distributie- en personeelsbeleid. Hoe gaan we om met het nijpende per­soneelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Bezorgen we straks met drones? En bovenal: Hoe brengen we onze stad naar een nóg hoger culinair niveau? Deze vragen worden beantwoord aan de hand van inspirerende talks, work­shops, presentaties en rondleidingen.

 

Amsterdam Food Week vindt plaats bij het Amsterdam Food Center – in de week van 1 oktober tot en met 7 oktober.
Locatie: Food Center Amsterdam – De Kweker,
Jan van Galenstraat 4, Centrale Groothandelsmarkt 183, Amsterdam

 

Het programma is te vinden op amsterdamfoodweek.nl

 

Photo Credits: Anja Daleman.